Mi az a miutcánk?

A Miutcánk.hu egy olyan közösségi oldal és közösségépítő platform, amivel könnyedén megismerhetjük a környezetünkben élőket és felismerhetjük a jó szomszédságban rejlő lehetőségeket.

Már regisztráltam, belépek.

Miért jó?

A Miutcánk.hu csapatának két küldetése van

A széleskörű internethasználatnak és felpörgetett életstílusunknak köszönhetően a szomszédok mára teljesen elidegenedtek egymástól. Kommunikációnk elhalványult, nehezen nyitunk a másik felé, alig szólítjuk meg a másikat az utcán, a lépcsőházban.

A Miutcánk.hu segítségével a visszájára fordíthatjuk ezt a folyamatot és könnyedén kialakíthatunk új szomszédi kapcsolatokat.

Korunk másik nagy problémája a mérhetetlen pazarlás és az ebből származó környezetszennyezés.

Célunk egy olyan kommunikációs felület létrehozása, ahol könnyedén lehet időt, pénzt és energiát spórolni egymással - egymásnak. Mindezt úgy, hogy közben a közösség erejével a környezetünkre is pozitív hatást gyakorlunk.

Hogyan működik?

1.

Regisztrálj a Miutcánk.hu oldalon a lakcímeddel.

2.

Csatlakozás után azonnal láthatod, hogy kik élnek a környékeden és felfedezheted a szomszédságban élő embereket és lehetőségeket.

3.

Adj, kérj és szervezz - ismerd meg a szomszédaidat és alakíts ki jószomszédi viszonyt a körülötted lakókkal.

4.

Élvezd a kialakult ismeretségek adta lehetőségeket!

Kérj kölcsön

Miért vásárolnál, ha kölcsön is kérhetsz? Miért pazarolnád a pénzed valamire, amit később alig használsz? Segíts a szomszédaidnak és kérj tőlük segítséget!

Ki mihez ért?

Szakmai tudásunkat, rendelkezésre álló eszköztárunkat és képességeinket könnyedén kamatoztathatjuk: Te megvarrod a szomszéd ingét, cserébe ő megbütyköli a vízvezetéket. Te felfúrsz egy képet a falra, cserébe ő lenyírja a füvet.

Tegyük élhetőbbé a környékünket

Egyszerűen szervezhettek közös programokat: a növényültetéstől kezdve, a bringa tároló kialakításáig bármi szóba jöhet. Csak rajtatok múlik, mit hoztok ki a környéketekből!

Szervezz közös programokat

Itt az ideje felfedezni a szomszédságban rejlő közös szabadidős lehetőségeket és együttműködési pontokat. Garázsvásár, sport programok, grillparty? Közös kutyasétáltatás, munkába járás? A Miutcánk.hu-val játék a szervezés!

Kerülj velünk kapcsolatba:

Ezt az oldalt neked készítjük. Írj bátran, ha bármilyen ötleted vagy kérdésed van a Miutcánk.hu-val kapcsolatban.

Elküldöm

A csapat

Dávid

General Co-founder

Matyi

Technology$$$ IT

Gazsi

Product Co-founder

Norbi

Business CEO

Média megjelenések

“A Miutcánk-piknikek és a 2017-es Szomszédfesztivál is nagy sikerrel futottak, a sűrűbben lakott kerületekben összetartó közösségek alakultak ki, főleg Budán és belső pesti kerületekben erősek bevallásuk szerint.”

- Forbes

“Új közösségi kezdeményezés van készülőben, ami hamarosan akár a budapestiek életet is megváltoztathatja.”

- We Love Budapest

“A Miutcank.hu megoldást jelenthet felgyorsult fogyasztói társadalmunk pazarlásaira, illetve segíthet a szűk lakókörnyezetek gyors és bizalmas információ-cseréjére.”

- Szeretlek Magyarország